Przepis na Prażone migdały
SKŁADNIKI DO PRAŻONE MIGDAŁY co to jest
Gotowanie Prażone migdały. Składniki do 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku gruboziarnista sól.

Jak ugotować Prażone migdały

Definicja PRAŻONE MIGDAŁY: SKŁADNIKI: 250 g migdałów 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku gruboziarnista sól morska WYKONANIE: Migdały zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut, a następnie przepłukać zimną wodą, osączyć i obrać palcami ze skórki (można użyć także świeżych migdałów w skórce, te jednak są zdecydowanie mocniejsze w smaku). Piekarnik rozgrzać do 180-190 st. C. Obrane migdały wymieszać z oliwą z oliwek i wysypać na blachę do pieczenia, tak aby były równomiernie rozłożone. Piec przez około 20 minut, kilkukrotnie je mieszając, aż będą jasnozłote. Lekko osączyć na papierowym ręczniku i posypać solą oraz papryką, dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło lub na zimno.

Czym jest Prażone migdały znaczenie w Słownik P .