Przepis na Proste rogaliki
SKŁADNIKI DO PROSTE ROGALIKI co to jest
Gotowanie Proste rogaliki. Składniki do szklanki maki pszennej- ½ szklanki mleka- 1 jajko- 3 dag.

Jak ugotować Proste rogaliki

Definicja PROSTE ROGALIKI: Składniki Przepis
Ciasto na 24 rogaliki:- /2 szklanki maki pszennej- ½ szklanki mleka- 1 jajko- 3 dag drożdży- 1 łyżka cukru- 3 łyżeczki masłaNadzienie do wyboru:- marmolada, krem czekoladowy Dodatkowo ;- 1 jajko- orzeszki- cynamon- tłuszcz do blaszki Z maki na stolnicy lub w misce usypać kopczyk a na środku zrobić wgłębienie. Drożdże rozetrzeć z połowa mleka, łyzka cukru i 1 łyzka m?k, ostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.W rondelku w reszcie mleka roztopić masło i pozostały cukier. Ostudzić.Wyrośnięty zaczyn wlać w zagłębienie w mace, wbić jajo i wlać stopione masło. Wyrobic elastyczne i miękkie ciasto w razie potrzeby podsypując maką. Podzielić ciasto na 2 połowy. Jedna z nich zagnieść z cynamonem. Odstawić ciasto na ½ godziny do wyrośnięcia.Oba placki rozwałkować na koła o średnicy około 30 cm. Każde z kół podzielić promieni?cie na 12 trójkatów. Na trójkąty z ciasta z cynamonem nakładać 1 cm od półkolistego brzegu po 1 łyżce marmolady a na trójkąty z drugiej czę?ci ciasta po łyżce kremu czekoladowego. Zwijac rogaliki i układać w odstępach na blaszce. Rogaliki posmarować rozbełtanym jajkiem. Cynamonowe posypac cukrem waniliowym i cynamonem a czekoladowe posiekanymi orzeszkami.Piec rogaliki w średniej temperaturze 15 -12 minut aż się ładnie zrumieni?.

Czym jest Proste rogaliki znaczenie w Słownik P .