Przepis na Przecier
SKŁADNIKI DO PRZECIER co to jest
Gotowanie Przecier pomidorowy II. Składniki do morelepęczek bazyliipapryka chilityle cukru ile.

Jak ugotować Przecier pomidorowy II

Definicja PRZECIER POMIDOROWY II: 3/4 kg dojrzałych pomidorów
2 dojrzałe morele
pęczek bazylii
papryka chili
tyle cukru ile będzie ważyć masa
4 goĽdziki Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę. Z moreli obrać skórkę, wyjąć pestki. Bazylię umyć, osuszyć. Pomidory, morele i bazylię zmiksować. Dodać tyle cukru, ile waży masa, wymieszać. Pozostawić na gazie, dodać chili i goĽdziki, gotować 20 min. Wyprażone słoiki napełnić przecierem, zamknąć. Odwrócić do góry dnem na 1h.

Czym jest Przecier pomidorowy II znaczenie w Słownik P .