Przepis na Przecier
SKŁADNIKI DO PRZECIER co to jest
Gotowanie Przecier truskawkowy. Składniki do Wykonanie: Owoce umyć, obrać z szypułek i osączyć. 50.

Jak ugotować Przecier truskawkowy

Definicja PRZECIER TRUSKAWKOWY: Produkty: 2 kg truskawek,
20-30 dag cukru Wykonanie: Owoce umyć, obrać z szypułek i osączyć.
50 dag owoców wspypać do rondla, zmiażdżyć, dodać cukier, zagotować i przetrzeć przez sito.
Pozostałe owoce włożyć do słoików i zalać gorącym przecierem. Zamknięte słoiki wstawić do naczynia z ciepłą wodą, przykryć je i postawić na ogniu.
Pasteryzować 20 minut w temperaturze 90 stopni, po czym wyjąć słoiki z wody i po dokręceniu przykrywek odstawić, by ostygły.

Czym jest Przecier truskawkowy znaczenie w Słownik P .