Jak ugotować Przedwiośnie
Definicja PRZEDWIOŚNIE: SKŁADNIKI: - 3- 4 liście sałaty lodowej, - 1 cykoria, - kilka łodyg selera naciowego, - garść kiełków ulubionych rodzajów, - garść orzechów włoskich, - 2-3 śliwki suszone ( tym razem kalifornijskie), - zielone paseczki wszelkich jarzyn ( w tym wypadku zielony czubek cebuli i czosnku), - sos vinagrette WYKONANIE: 1) Sałatę i cykorię rwiemy palcami na drobne kawałki. Z łodyg selera ściągamy grubsze włókna i kroimy na dość drobne kawałki. Śliwki również. 2) Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dorzucamy do nich kiełki. 3) Schładzamy w lodówce przez chwilę. Bezpośrednio przed wydaniem mieszamy dłońmi, wlewając sos vinegrette.
Czym jest Przedwiośnie znaczenie w Słownik P .