Jak ugotować Przekąska dla piwoszy
Definicja PRZEKĄSKA DLA PIWOSZY: Składniki cebulka 2 zabki czosnku 400 g mieszanego mięsa mielonego 1/2 łyżeczki tymianku i oregano 5 łyżek koncetratu pomidorowego 300 g mrożonego ciasta francuskiego 200 g startego sera żółtego łyżka zieleniny tłuszcz do blachy Sposób wykonania Na patelni zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mięso, podsmażyć. Dołożyć koncentrat, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwinąć. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto, mięso ułożyć w równych odstępach. Posypać serem i zieleniną. Pokroić na kwadraty. Blachę wstawić do piekarnika. Piec 20 min. Wystudzić. Można podawać z surówkami.
Czym jest Przekąska dla piwoszy znaczenie w Słownik P .