Przepis na Przekąska z szynką
SKŁADNIKI DO PRZEKĄSKA Z co to jest
Gotowanie Przekąska z szynką. Składniki do wytrawnego wina    •  1/2 łyżeczki zielonego pieprzu z.

Jak ugotować Przekąska z szynką

Definicja PRZEKĄSKA Z SZYNKĄ: Składniki •  mały melon
  
•  kieliszek białego wytrawnego wina
  
•  1/2 łyżeczki zielonego pieprzu z marynaty
  
•  4 duże plastry chudej surowej wędzonej szynki (średniej grubości)
  
•  6 małych kulek sera mozzarella
  
•  mały ogórek
  
•  łyżeczka musztardy
  
•  3 łyżki oliwy z oliwek
  
•  5- 6 źdźbeł szczypiorku
  
•  sól, pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Melon przeciąć wzdłuż na pół. Łyżką usunąć pestki, a miąższ wydrążyć specjalną łyżeczką.
    
2.  Kulki melona włożyć do miski, skropić winem, posypać zielonym pieprzem osączonym z marynaty. Przykryć folią, wstawić do lodówki na około 15 minut.
    
3.  Plastry wędzonej szynki zwinąć w różyczki. Mozzarellę osączyć z zalewy. Ogórek umyć, pokroić w niewielkie słupki. Kulki melonowe osączyć, zalewę zachować.
    
4.  Do miseczek z melona włożyć po równej porcji kulek melona, dwie różyczki z szynki, połowę mozzarelli oraz słupków ogórka. Całość posypać pieprzem.
    
5.  Zalewę z melona wymieszać z musztardą, oliwą i solą do smaku. Sosem skropić przekąski, ozdobić kawałkami szczypiorku.

Czym jest Przekąska z szynką znaczenie w Słownik P .