Przepis na Przekładaniec
SKŁADNIKI DO PRZEKŁADANIEC co to jest
Gotowanie Przekładaniec makowy z kremem karpatka. Składniki do 2 jajka 1 łyżeczka proszku do.

Jak ugotować Przekładaniec makowy z kremem karpatka

Definicja PRZEKŁADANIEC MAKOWY Z KREMEM KARPATKA: Składniki na ciasto: 3/4 szk. mąki 1/2 szk. cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag maku na krem: krem do ciasta Karpatka 500 ml mleka kostka masla płatki migdałowe - na wierzch ciasta Sposób wykonania Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia oraz umyty i osączony mak. Wylać ciasto na prostokątną blaszkę. Piec ok 35 min w temp 180 stopni. Wystudzić. Ciasto nasączyć spirytusem lub wódką. Ugotować w między czasie krem karpatkę wg przepisu na opakowaniu.
Wystudzone ciasto przekroić na pół i przełożyć kremem karpatka (trochę kremu zostawić na przesmarowanie wierzchu ciasta).  Wierzch ciasta smarujemy kremem karpatka i posypujemy upróżonymi płatkami migdałowymi. 

Czym jest Przekładaniec makowy z kremem znaczenie w Słownik P .