Jak ugotować Przekładaniec
Definicja PRZEKŁADANIEC: ciasto:
50 dag mąki
25 dag masła
3 łyżki cukru
1 dag drożdży
1/2 filiżanki mleka nadzienie:
30 dag mielonych orzechów
30 dag cukru
2 opakowania cukru waniliowego
20 dag marmolady morelowej / pomarańczowej lukier:
5 dag czekolady
łyżeczka masła
2 łyżki mleka Drożdże rozpu?cić z cukrem w letnim mleku. Zagnieść m?kę z masłem, dodać rozpuszczone drożdże, wyrobić ciasto i podzielić na 3 cześci. Na wytłuszczonej blasze ułożyć pierwsz? warstwę ciasta, posmarować marmolad? i obsypać orzechami i cukrem zużywając na to połowę składników nadzienia. To samo zrobić kład?c drug? warstwę ciasta. Przykryć 3-im plackiem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 1 h. Oblać lukrem powstałym z rozpuszczenia wszystkich składników.
Czym jest Przekładaniec znaczenie w Słownik P .