Przepis na Przepiórka w
SKŁADNIKI DO PRZEPIÓRKA W co to jest
Gotowanie Przepiórka w słonince.. Składniki do masła, 25 dag koniaku lub winiaku 1 szkl. białego.

Jak ugotować Przepiórka w słonince.

Definicja PRZEPIÓRKA W SŁONINCE.: Składniki 5 przepiórek, 25 dag słoniny, 1 łyż. masła, 25 dag koniaku lub winiaku 1 szkl. białego wytrawnego wina, sok z 1 cytryny (do smaku), 2 łyż. jałowca, sól, pieprz. Sposób wykonania Owinąć przepiórki słoninką - obwiazać bawełnianą nitką, włożyć do rondla z rozgrzanym tłuszczem, piec w piekarniku (ok.170 st.). W małym garnuszku zalać jałowiec -winem, koniakiem, sokiem z cytryny.
Pogotować tak długo, aż wyparuje połowa płynu.  Przecedzić, podlać przepiórki,  piec aż do miękkości mięsa.

Czym jest Przepiórka w słonince znaczenie w Słownik P .