Przepis na Przysmak z fasolą
SKŁADNIKI DO PRZYSMAK Z FASOLĄ co to jest
Gotowanie Przysmak z fasolą. Składniki do ziarenek pieprzu3 li?cie laurowe50 dag włoszczyznypuszka.

Jak ugotować Przysmak z fasolą

Definicja PRZYSMAK Z FASOLĄ: 25 dag fasoli
1,5 kg wędzonej golonki
1 łyżeczka ziarenek pieprzu
3 li?cie laurowe
50 dag włoszczyzny
puszka pomidorów w zalewie  - 850 ml
1 łyżeczka majeranku
3 łyżki octu winnego
sól, pieprz Fasolę namoczyć i odstawić na noc. Golonkę przełożyć do garnka, wlać wodę, tak, by mięso było zupełnie przykryte. Dodać ziarna pieprzu i li?cie laurowe. Przykryć i gotować ok. 2 h. Włoszczyznę oczyścić i pokroić na małe kawałki. Pomidory rozdrobnić w zalewie. Mięso wyjąć, rosół przecedzić, odmierzyć 1 i 1/2 l. Mięso pokroić na kawałki (usunąć tłuszcz). Do odmierzonego rosołu dodać pomidory i fasolę, gotować 1 h., przyprawić majerankiem. Na 20 min. przed końcem gotowania włożyć włoszczyznę i mięso. Przyprawić solą, pieprzem i octem winnym.

Czym jest Przysmak z fasolą znaczenie w Słownik P .