Przepis na Przysmak z indyka
SKŁADNIKI DO PRZYSMAK Z INDYKA co to jest
Gotowanie Przysmak z indyka. Składniki do mąki- 20 dag mielonych orzechówwłoskich- olej- gar?ć.

Jak ugotować Przysmak z indyka

Definicja PRZYSMAK Z INDYKA: - 1.5 kg piersi indyka lub kury
- 3 jajka
- 10 dag mąki
- 20 dag mielonych orzechówwłoskich
- olej
- gar?ć śliwek suszonych
- 150 ml rumu
- główka sałaty
- pomarańcze
- mandarynki lub grejpfruty do dekoracji


Mięso odkroić od kości, poci?ć na cienkie kotlety. Lekko posolić. Jajka rozbić i roztrzepać w talerzu od zupy. Na drugi talerz wysypać m?kę, na trzeci - orzechy. Płaty mięsa obtoczyć w m?ce, w jajku i w orzechach. Smażyć z dwóch stron na gor?cym oleju, aż się przyrumieni?. Wyjąć z oleju i ods?czyć na serwetkach. Przed podaniem ułożyć kotlety na wyłożonym zielonymi li?ćmi sałaty podgrzanym talerzu. Udekorować cz?stkami cytrusów oraz namoczonymi w rumie suszonymi śliwkami. Najlepszy dodatek: młode ziemniaki z wody, posypane posiekaną naci? pietruszki

Czym jest Przysmak z indyka znaczenie w Słownik P .