Przepis na Przysmak z
SKŁADNIKI DO PRZYSMAK Z co to jest
Gotowanie Przysmak z wieprzowiny i jabłka. Składniki do chudej wieprzowiny * 175g ziemniaków * 175g.

Jak ugotować Przysmak z wieprzowiny i jabłka

Definicja PRZYSMAK Z WIEPRZOWINY I JABŁKA: (dla dziecka od 8 . miesiąca) Składniki:
* 175g chudej wieprzowiny
* 175g ziemniaków
* 175g pietruszki
* 1/4 cebuli
* 1/2 jabłka
* 300ml wody
* szczypta suszonej szałwii Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do tem. 180st. Posiekaj mięsko, warzywa pokrój. Jabłko obierz ze skórki, wydrąż i posiekaj. Włóż mięso, warzywa i jabłko do żaroodpornego naczynia, wlej wodę i przypraw szałwią. Przykryj i doprowadź do wrzenia, mieszając raz lub dwa. Przykryj i wstaw do piekarnika na godzinę i 15 min., aż mięso stanie się miękkie. Następnie zmiksuj lub rozgnieć widelcem na dowolną konsystencję.
Uwaga! Jak wolisz to możesz gotować potrawę na gazie przez 40 min.
Objetość: 600ml.

Czym jest Przysmak z wieprzowiny i znaczenie w Słownik P .