Przepis na Przysmak z
SKŁADNIKI DO PRZYSMAK Z co to jest
Gotowanie Przysmak z ziemniakami. Składniki do czerwonej fasolistr?k zielonej paprykistr?k.

Jak ugotować Przysmak z ziemniakami

Definicja PRZYSMAK Z ZIEMNIAKAMI: 4 duże ziemniaki
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
str?k zielonej papryki
str?k czerwonej papryki
2 pomidory
2 gał?zki bazylii
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
20 dag mięsa mielonego
1 cebula
200 ml rosołu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
chili
sól, pieprz
oliwki do dekoracji Ziemniaki umyć, osuszyć, zawinąć w folię aluminiową, piec 1,5 h w temp. 175 stopni C. Kukurydzę i fasolę osączyć. Papryki i pomidory pokroić w kostkę
Bazylię posiekać, czosnek przepu?cić przez praskę. Olej rozgrzać, zeszklić na nim czosnek. Dodać mięso, paprykę i koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą,
, chili. Podlać rosołem. Dodać kukurydzę, fasolę, pomidory, dusić 10 min. Wrzucić bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z upieczonymi ziemniakami
. Posypać posiekaną cebul?. Udekorować oliwkami.

Czym jest Przysmak z ziemniakami znaczenie w Słownik P .