Przepis na Przystawka na
SKŁADNIKI DO PRZYSTAWKA NA co to jest
Gotowanie Przystawka na gorąco. Składniki do mała cebula, 1/2 puszki zielonego groszku, mała puszka.

Jak ugotować Przystawka na gorąco

Definicja PRZYSTAWKA NA GORĄCO: Składniki: 4 parówki śląskie, 25 dag pieczarek, 1 mała cebula, 1/2 puszki zielonego groszku, mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz, oliwa. Sposób wykonania: Pieczarki pokrojone w plasterki wraz z drobno posiekaną cebulą podsmażamy na łyżce oleju, uważając, by nie zrumienić cebuli (można dodać nieco później). Następnie podlewamy ok. 1/3 szklanki wody i dusimy ok. 10 min, dodajemy koncentrat i curry oraz przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Parówki kroimy na kawałki mniej więcej równe ich średnicy i dodajemy do rondla wraz z zielonym groszkiem. Mieszamy i podduszamy razem ok. 4- 5 min. Przystawkę podajemy w kokilkach. Można udekorować siekaną zieleniną wg uznania (koper, szczypior, pietruszka, kolendra). Można też uprzednio posypać tartym żółtym serem i stopić w kokilkach (piekarnik, mikrofalówka). Podajemy z dowolnym pieczywem.

Czym jest Przystawka na gorąco znaczenie w Słownik P .