Przepis na Pstrąg faszerowany
SKŁADNIKI DO PSTRĄG co to jest
Gotowanie Pstrąg faszerowany kaszą i ryżem. Składniki do cebula 2 łyżki oleju 1 szklanka.

Jak ugotować Pstrąg faszerowany kaszą i ryżem

Definicja PSTRĄG FASZEROWANY KASZĄ I RYŻEM: Składniki 2 pstrągi 15 dag pieczarek 1 średnia cebula 2 łyżki oleju 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 łyżka gorczycy 5 dag startego żółtego sera 5 dag masła gałązka bazylii sól , pieprz i sok z cytryny do smaku  Sposób wykonania Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i pieczarki podrumienić na oleju, przesmażyć z ryżem. Farsz wymieszać z kaszą gryczaną, gorczycą i startym serem, przyprawić do smaku, farszem napełnić ryby, rozcięty bok spiąć wykałaczkami. Ryby ułożyć na folii aluminiowej, na wierzchu położyć listki bazylii i trochę masła, luźno zawinąć w folię, piec ok. 20 min w 180 st. C. Podawać z frytkami. 

Czym jest Pstrąg faszerowany kaszą i znaczenie w Słownik P .