Przepis na Pstrąg grillowany
SKŁADNIKI DO PSTRĄG co to jest
Gotowanie Pstrąg grillowany z szarmulą. Składniki do kolendry • 1 peczek natki pietruszki 4 zabki.

Jak ugotować Pstrąg grillowany z szarmulą

Definicja PSTRĄG GRILLOWANY Z SZARMULĄ: SKŁADNIKI: • Szarmula: • 3 peczki zielonej kolendry • 1 peczek natki pietruszki 4 zabki czosnku • 1 lyzeczka zmielonego kminku • ½-1 lyzeczka ostrej i slodkiej papryki w proszku • Sol • Pieprz • Szafran (do smaku) • Oliwa z oliwek • Sok z 1 cytryny • 2 pstragi teczowe WYKONANIE: Wszystkie skladniki marynaty ucieramy w mozdziezu albo miksujemy; stopniowo dodajemy oliwe- jej ilosc zalezec bedzie od tego jaka konsystencje chcemy uzyskac (mniej lub bardziej plynna); Rybe myjemy, osuszamy; nacieramy i faszerujemy marynata; owijamy w folie i wkladamy do lodowki na min. 1 godz. Grilla nagrzewamy, pieczemy rybe przez okolo 20 min. 5. Podajemy z mlodymi ziemniakami i salatka ze swiezych, sezonowych warzyw. Nadmiar pasty mozemy latwo zakonserwowac zalewajac wierzch oliwa. Trzymana w lodowce zachowa swiezosc jeszcze przez okolo 1- 2 tyg.

Czym jest Pstrąg grillowany z szarmulą znaczenie w Słownik P .