Przepis na Pstrąg marynowany
SKŁADNIKI DO PSTRĄG co to jest
Gotowanie Pstrąg marynowany w zalewie jabłkowej. Składniki do dag)- 30 dag tłustego sera.

Jak ugotować Pstrąg marynowany w zalewie jabłkowej

Definicja PSTRĄG MARYNOWANY W ZALEWIE JABŁKOWEJ: Produkty: - 4-6 filetów z pstrąga łososiowego (75 dag)
- 30 dag tłustego sera twarogowego
- 4 łyżki śmietany 18-proc.
- 1 łyżka szczypiorku
- cukier
- sól
- pieprz
Do przybrania: 3 jabłka zielone (45 dag)
- 4-6 plasterków suszonego jabłka
- kilka gałązek koperku
Marynata: 1 l soku jabłkowego
- 1/2 szklanki octu jabłkowego
- 2 łyżki miodu
- sól Wykonanie: Składniki marynaty połączyć i wymieszać. Filety opłukać, osączyć, mocno posolić i zostawić na 2 godz. Następnie sól spłukać, a filety włożyć na 24 godz. do marynaty. Potem wyjąć z marynaty i osączyć, każdy filet pokroić w poprzek na cztery części. Ser z dodatkiem śmietany, soli, pieprzu, szczypty cukru i szczypiorku wyrobić na jednolitą masę. Na środku każdegotalerza ułożyć porcję sera, a wokół niego kawałki pstrąga. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie plastry i ułożyć wokół ryby. Porcje pstrąga przybrać plasterkami suszonego jabłka i piórkami koperku.

Czym jest Pstrąg marynowany w zalewie znaczenie w Słownik P .