Przepis na Pstrąg na boczku
SKŁADNIKI DO PSTRĄG NA BOCZKU co to jest
Gotowanie Pstrąg na boczku. Składniki do uwędzonego boczku, - garść natki zielonej pietruszki.

Jak ugotować Pstrąg na boczku

Definicja PSTRĄG NA BOCZKU: Składniki: - 3 pstrągi, - 0,5 kg dobrze uwędzonego boczku, - garść natki zielonej pietruszki, - sól, pieprz, granulat czosnku. Wykonanie: Pstraga sprawić, umyć (nie należy skrobać). Boczek pokroić w cienkie plastry, które rozłożuć na blaszce takiej zwykłej do ciasta. Ułożyć na ten boczek 3 pstrągi (ewentualnie więcej jak mniejsze). Brzuszek każdego pstrąga przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem w proszku, można dodać innych przypraw jak curry lub papryka, a następnie wypełnić kilkoma gałązkami zielonej pietruszki. Na wierzch pstrąga taki sam zestaw: sól, pieprz, czosnek i dużo pietruszki. Wstawić do piekarnika. Piec 1 godz. i 10 minut, aż boczek będzie przypieczony.

Czym jest Pstrąg na boczku znaczenie w Słownik P .