Przepis na Pstrąg na
SKŁADNIKI DO PSTRĄG NA co to jest
Gotowanie Pstrąg na niebiesko z czetnajem z dyni. Składniki do czerwona papryka 2 łyżki oleju 1.

Jak ugotować Pstrąg na niebiesko z czetnajem z dyni

Definicja PSTRĄG NA NIEBIESKO Z CZETNAJEM Z DYNI: Składniki: 50 dag miąższu z dyni 2 cebule 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju 1 łyżka ziaren gorczycy sok z 1 pomarańczy 270 ml octu 50 g cukru 2 cebulki ze szczypiorkiem pokrojone w krążki 1 opakowanie mrożonej włoszczyzny 4 sprawione pstąrgi cytryna i pietruszka do dekoracji pieprz ceyenne sól Wykonanie: Dynię pokroić w kostkę. Cebule obrać i posiekać. Paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i poddusić cebulę z gorczycą. Dodać dynię i paprykę, krótko dusić. Dodać sok pomarańczowy, 2 łyżki octu i cukier, gotować około 10 minut, pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę, czatnej gotować około 15 minut. Dodać cebulkę ze szczypiorkiem i gotować jeszcze 3 minuty. Czatnej doprawić solą i pieprzem cayenne, chłodzić 3 godziny. Włoszczyznę zagotować w 1 l wody z resztą octu i 1 łyżką soli, włożyć opłukane pstrągi, gotować 12 -15 minut. Ryby wyjąć z wywaru, ozdobić cytryną i pietruszką, podawać z czatnejem.  

Czym jest Pstrąg na niebiesko z znaczenie w Słownik P .