Przepis na Pstrąg pieczony z
SKŁADNIKI DO PSTRĄG PIECZONY co to jest
Gotowanie Pstrąg pieczony z koperkiem i cytryną. Składniki do pęczków koperkucytrynaczosneksólmasło.

Jak ugotować Pstrąg pieczony z koperkiem i cytryną

Definicja PSTRĄG PIECZONY Z KOPERKIEM I CYTRYNĄ: sprawiony pstrąg (tyle sztuk, ile osób)
kilka pęczków koperku
cytryna
czosnek
sól
masło
Rybę natrzeć solą i czosnkiem zewnątrz i wewnątrz. Do środka włożyć pęk koperku i kilka plasterków cytryny. Każdego pstrąga z osobna obłożyć masłem i zawinąć w folię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20-30 minut. Po upieczeniu wyłożyć na półmisek i polać masłem roztopionym w trakcie pieczenia.

Czym jest Pstrąg pieczony z koperkiem i znaczenie w Słownik P .