Przepis na Pstrąg pieczony z
SKŁADNIKI DO PSTRĄG PIECZONY co to jest
Gotowanie Pstrąg pieczony z warzywami. Składniki do łyżka masła?redni brokuł300 g pieczarekkilka.

Jak ugotować Pstrąg pieczony z warzywami

Definicja PSTRĄG PIECZONY Z WARZYWAMI: 6 sprawionych pstr?gów
suszony tymianek
cytryna
łyżka masła
?redni brokuł
300 g pieczarek
kilka łyżek śmietany
sól, biały pieprz
4 łyżki oliwy
Ryby opłukać, osuszyć, tuszki oprószyć solą w środku i na zewnątrz. Wnętrze ryb posypać tymiankiem i wsunąć do środka po 2 plasterki cytryny. Przygotowane ryby położyć na wysmarowanej oliwą blasze. Posmarować stopionym masłem. Piec 30 min. w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C. Brokuł opłukać, podzielić na różyczki, chwilę blanszować we wrz?tku. osączyć i posiekać. Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na pozostałej oliwie. Wymieszać z brokułem i ?mietaną, chwilę dusić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z wnętrza ryb usunąć cytrynę. Tuszki ułożyć na półmisku, oblać sosem warzywnym i udekorować koperkiem.

Czym jest Pstrąg pieczony z warzywami znaczenie w Słownik P .