Przepis na Pstrąg po
SKŁADNIKI DO PSTRĄG PO co to jest
Gotowanie Pstrąg po galicyjsku z chrzanem. Składniki do cytryny - pęczek natki - 1/3 szklanki oleju.

Jak ugotować Pstrąg po galicyjsku z chrzanem

Definicja PSTRĄG PO GALICYJSKU Z CHRZANEM: Składniki: - 4 pstrągi - 4 ząbki czosnku - 2 cytryny - pęczek natki - 1/3 szklanki oleju - sól - pieprz - świeżo starty chrzan Sposób przyrządzania: Oczyść i spraw pstrągi. Pozostaw głowy, ale usuń oczy. Ryby dokładnie umyj, kilkakrotnie zmieniając wodę. Osusz papierowym ręcznikiem, natrzyj czosnkiem roztartym z solą, oprósz pieprzem. Włóż do każdej ryby po kilka gałązek natki, skrop mięso sokiem z cytryny. Usmaż na bardzo gorącym oleju (dla smaku możesz dodać nieco masła). Przed podaniem posyp świeżo startym chrzanem i obłóż plasterkami cytryny. Do tak przyrządzonych pstrągów podaje się placki ziemniaczane.

Czym jest Pstrąg po galicyjsku z znaczenie w Słownik P .