Przepis na Pstrąg po
SKŁADNIKI DO PSTRĄG PO co to jest
Gotowanie Pstrąg po komandorsku (zapiekany w folii z piwem). Składniki do 2 średniej wielkości.

Jak ugotować Pstrąg po komandorsku (zapiekany w folii z piwem)

Definicja PSTRĄG PO KOMANDORSKU (ZAPIEKANY W FOLII Z PIWEM): Składniki Przepis Składniki (porcja dla 2 osób): - 2 średniej wielkości wypatroszone pstr?gi - 5 łyżeczek słodkiej papryki w proszku - 1 łyżeczka pieprzu czarnego - 0,5-1 łyżeczka soli kuchennej - 2 ogórki kiszone - 1 średnia cebula - ok. 6 łyżek stołowych piwa jasnego - dodatkowo potrzebna jest folia aluminiowa Pstr?gi ostrym nożem pozbawić łusek i wszystkich płetw z wyjatkiem ogonowej. Następnie wypłukać w zimnej wodzie.W miseczce sporz?dzić mieszaninę z papryki, pieprzu, soli w ilościach podanych powyżej. W osobnym naczyniu zmieszać ze sob? prokrojoną w drobną kostkę cebulę i ogórki. Rozwinąć odpowiednio do długości pstr?ga folię aluminiową stosując po ok.10 cm zakladki na obu jego końcach. Natrzeć boki i wnętrze ryby mieszanką przypraw. Do środka pstr?ga nałożyć łyżką farsz(cebula + ogórek). Zawinać szczelnie pstr?ga folia aluminiową szczególnie w czę?ci ogonowej, pozostawiając na razie nie zawinięt? do końca cześć głowową. Następnie trzymajac pstr?ga głową do góry wlać piwo. Dokończyć zawijanie foli? ryby. Analogicznie postapić z drugim pstr?giem. Tak przygotowane ryby można piec na grillu ok. 20 min z każdej strony albo na ruszcie w kuchence elektrycznej (np.w kuchence z termoobiegiem w temp.225 C czas pieczenia wynosi ok.30 minut bez konieczności obracania ryb i wstępnego podgrzewania piekarnika). Podawać na gor?co najlepiej ze świeżymi i chrupi?cymi bułeczkami. Smacznego!!!

Czym jest Pstrąg po komandorsku znaczenie w Słownik P .