Przepis na Pstrąg po królewsku
SKŁADNIKI DO PSTRĄG PO co to jest
Gotowanie Pstrąg po królewsku. Składniki do masła2 szklanki białego wina1 por2 łyżki bułki.

Jak ugotować Pstrąg po królewsku

Definicja PSTRĄG PO KRÓLEWSKU: 4 małe pstrągi
20 dag selera naciowego
2 łyżki masła
2 szklanki białego wina
1 por
2 łyżki bułki tartej
kminek
słodka mielona papryka
cytryna
Pstrągi sprawić, pokroić na dzwonka, osuszyć. Dzwonka obtoczyć w papryce, posypać solą, pieprzem i kminkiem. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć dzwonka z obu stron na złoty kolor. Podlać białym winem i włożyć na 10 minut do gorącego piekarnika. W tym czasie pędy selera pokroić na kawałki o dług. 10 cm. Sparzyć wrzątkiem, osączyć. Por pokroić w cienkie paski. Powiązać nimi pęczki łodyg selera. Gotowego pstrąga podawać z selerem, polanego stopionym masłem z bułeczką tartą oraz plasterkami cytryny

Czym jest Pstrąg po królewsku znaczenie w Słownik P .