Przepis na Pstrąg po norwesku
SKŁADNIKI DO PSTRĄG PO co to jest
Gotowanie Pstrąg po norwesku. Składniki do duża cytryna 1 duży pęczek koperku sól, sos: 5 lub 6.

Jak ugotować Pstrąg po norwesku

Definicja PSTRĄG PO NORWESKU: Produkty: 1 duży pstrąg mrożony / około 2 kg 1 duża cytryna 1 duży pęczek koperku sól,
sos: 5 lub 6 cebulek szalotek, pół kostki margaryny, jedno opakowanie serka homogenizowanego bez smaku lub śmietany 12 % lub 36 % Wykonanie:
Rybę wyjąć na noc z zamrażalnika i zostawić przez noc, aby się rozmroziła. Następnego dnia odciąć głowę oraz ogon z płetwą. Przeciąć rybę wzdłuż linii brzusznej i wypatroszyć jednak nie usuwać szkieletu. Pokroić umytą cytrynę w plastry/nie obierać ze skórki/, koperek umyć. Rybę w środku nasmarować solą, ułożyć na jednej połówce plastry cytryny i koperek (cały). Przykryć rybę drugą warstwą, owinąć w folie aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika temp. 150 stopni. Piec półtorej godziny, albo nieco dłużej / zależy od wielkości ryby/. W tym czasie przygotować sos: - cebulki obrać i posiekać w kostkę, wrzucić do garnka i gotować na małym ogniu, aby się zeszkliła. Dodać pół kostki masła, opakowanie śmietany / lub serka/ i ciągle mieszać. Dodać pieprz i sól i dalej podgrzewać. Gdy ryba jest już upieczona sos, który wydzieliła piekąc się należy dodać do przygotowanego wcześniej sosu. Zamieszać, abu substancje się połączyły. Podawać w całości na dużym półmisku udekorowanym cytryna i sałatą.

Czym jest Pstrąg po norwesku znaczenie w Słownik P .