Przepis na Pstrąg w liściach
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W co to jest
Gotowanie Pstrąg w liściach kapusty. Składniki do kapusty włoskiej- 3 ziemniaki- 2 ząbki czosnku- 2.

Jak ugotować Pstrąg w liściach kapusty

Definicja PSTRĄG W LIŚCIACH KAPUSTY: 2 pstr?gi
- 4 duże li?cie młodej kapusty lub kapusty włoskiej
- 3 ziemniaki
- 2 ząbki czosnku
- 2 listki laurowe
- 4 gał?zki koperku
- sól
- pieprz
Boczniaki w ?mietanie:
- 30 dag boczniaków lub grzybów leśnych
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/4 szklanki śmietany (22-proc.)
- 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz


Pstr?gi spraw, opłucz, osusz, posól i popieprz. W każdą rybę włóż 1 listek laurowy, 2 gał?zki koperku i zgnieciony ząbek czosnku. Li?cie kapusty sparz i os?cz. każdą rybę zawiń w 2 li?cie kapusty i ułóż w brytfannie. Ziemniaki obierz i opłucz, posól. Każdy zawiń w folię aluminiową, ułóż obok ryby. Piecz 40 minut w temp. 180-200°C. Boczniaki oczy?ć, pokrój w paski i usmaż na oleju z dodatkiem czosnku i posiekanej cebuli. Du? 5-7 minut na wolnym ogniu, wlej ?mietanę i wino, du? jeszcze 10 minut. Ryby podawaj z ziemniakami i duszonymi boczniakami

Czym jest Pstrąg w liściach kapusty znaczenie w Słownik P .