Przepis na Pstrąg w maśle
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W MAŚLE co to jest
Gotowanie Pstrąg w maśle cytrynowym i w kaparach. Składniki do mąka  masło  1 cytryna 4 łyżki.

Jak ugotować Pstrąg w maśle cytrynowym i w kaparach

Definicja PSTRĄG W MAŚLE CYTRYNOWYM I W KAPARACH: Składniki 2 pstrągi ( 35 dag każdy) sól, pieprz mąka  masło  1 cytryna 4 łyżki świeżego masła 100 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki małych kaparów natka pietruszki  Sposób wykonania Wypatroszone pstrągi umyć i osuszyć. Posypać z obu stron solą i pieprzem. Obtoczyć w mące. Smażyć w dużej ilości gorącego masła po obu stronach (każdą przez 10 min.). Odstawić na pewien czas w ciepłe miejsce, aż nasiąkną gorącym masłem.  W międzyczasie obrać cytrynę, usuwając białą, wewnętrzną skórkę. Pojedyńcze cząstki okroić ze skórek, zbierając ociekający sok. Pstrągi ułożyć na dwóch półmiskach. Usunąć masło, na którym były smażone. Świeże masło podgrzać na patelni, dodając sok z cytryny. Wlać czerwone wino, gotować aż składniki sosu się połączą. Cząstki cytryny zanurzać w gorącym maśle i dekoracyjnie układać na pstrągach. Kapary podgrzać w maśle cytrynowym. Polać nim pstrągi, posypać pietruszką i od razu podawać. Najlepiej z ziemniakami i zieloną sałatą. 

Czym jest Pstrąg w maśle cytrynowym i w znaczenie w Słownik P .