Przepis na Pstrąg w migdałach
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W co to jest
Gotowanie Pstrąg w migdałach z cukinią. Składniki do    •  sól    •  pieprz ziołowy    •  4 łyżki.

Jak ugotować Pstrąg w migdałach z cukinią

Definicja PSTRĄG W MIGDAŁACH Z CUKINIĄ: Składniki •  4 sprawione pstrągi (po ok 40 dag)
  
•  sól
  
•  pieprz ziołowy
  
•  4 łyżki maki
  
•  4 łyżki oleju
  
•  50 dag cukinii
  
•  12 dag masła
  
•  5 dag płatków migdałowych
  
•  koperek i estragon do dekoracji
   Etapy przygotowania 1.  Ryby myjemy, osuszamy, solimy i otaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pstrągi, smażymy 15 minut. Od czasu do czasu odwracamy. Usmażone ryby zdejmujemy z patelni, zabezpieczamy przed wystygnięciem.
    
2.  Myjemy cukinię i kroimy ją na cienkie plasterki. Dusimy ok 5 minut na 2 dag rozgrzanego masła. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
    
3.  Migdały wrzucamy na rozgrzaną patelnię, pozostawiamy, aby sie lekko zarumieniły. Reszte masła topimy, zdejmujemy pianę z powierzchni. Pstrągi i jarzynkę układamy na talerzach. Ryby posypujemy migdałami, polewamy masłem. Dekorujemy bukiecikiem zieleniny. Podajemy z ziemniakami lub bagietką.

Czym jest Pstrąg w migdałach z cukinią znaczenie w Słownik P .