Jak ugotować Pstrąg w migdałach z cukinią
Definicja PSTRĄG W MIGDAŁACH Z CUKINIĄ: Składniki • 4 sprawione pstrągi (po ok 40 dag)
• sól
• pieprz ziołowy
• 4 łyżki maki
• 4 łyżki oleju
• 50 dag cukinii
• 12 dag masła
• 5 dag płatków migdałowych
• koperek i estragon do dekoracji
Etapy przygotowania 1. Ryby myjemy, osuszamy, solimy i otaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pstrągi, smażymy 15 minut. Od czasu do czasu odwracamy. Usmażone ryby zdejmujemy z patelni, zabezpieczamy przed wystygnięciem.
2. Myjemy cukinię i kroimy ją na cienkie plasterki. Dusimy ok 5 minut na 2 dag rozgrzanego masła. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
3. Migdały wrzucamy na rozgrzaną patelnię, pozostawiamy, aby sie lekko zarumieniły. Reszte masła topimy, zdejmujemy pianę z powierzchni. Pstrągi i jarzynkę układamy na talerzach. Ryby posypujemy migdałami, polewamy masłem. Dekorujemy bukiecikiem zieleniny. Podajemy z ziemniakami lub bagietką.
Czym jest Pstrąg w migdałach z cukinią znaczenie w Słownik P .