Przepis na Pstrąg w miodzie
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W MIODZIE co to jest
Gotowanie Pstrąg w miodzie zapiekany. Składniki do sól, oliwa, masło, miód (najlepiej płynny.

Jak ugotować Pstrąg w miodzie zapiekany

Definicja PSTRĄG W MIODZIE ZAPIEKANY: Składniki: 3 pstrągi, mąka (do obtoczenia pstrąga), sól, oliwa, masło, miód (najlepiej płynny), migdały, orzechy włoskie, laskowe itp. Wykonanie: Pstrągi najpierw patroszymy, myjemy, suszymy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Następnie układamy w brytwannie,lub szklannym naczyniu jeden obok drugiego. Polewamy płynnym miodem i posypujemy pokruszonymi orzechami. Zapiekamy w temp. ok. 180- 190 st. C przez 10-15 min. Przygotowanie sosu: 1 łyżka masła, sok z 1 pomarańcza, sok z 1/2 cytryny, 2-3 łyżki miodu, Wszystkie składniki podgrzewamy i mieszamy do połączenia ze sobą. Po wyjęciu pstrągów z piekarnika polewamy je sosem. Ozdobić można plastrami cytryny i pomarańcza oraz zielonym.

Czym jest Pstrąg w miodzie zapiekany znaczenie w Słownik P .