Przepis na Pstrąg w
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W co to jest
Gotowanie Pstrąg w pieczarkach. Składniki do cebulek, po pęczku natki i szczypiorku, 1 szklanka.

Jak ugotować Pstrąg w pieczarkach

Definicja PSTRĄG W PIECZARKACH: SKŁADNIKI: 4 pstrągi, 30 dkg pieczarek, 8 małych cebulek, po pęczku natki i szczypiorku, 1 szklanka śmietanki, 1 jajko, 20 dkg boczku, 4 jabłka, 1 szklanka białego wytrawnego wina, sok z cytryny, imbir, sól, pieprz, 5 dkg masła. WYKONANIE: Pstrągi sprawić, dokładnie umyć na zewnątrz i w środku, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić, oprószyć pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Podsmażyć na maśle obraną i posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki, wymieszać z natką, dodać jajko roztrzepane z 3 łyżkami śmietanki, przyprawić do smaku. Ryby osączyć z sosu, który puściły, ułożyć na dużej desce do krojenia lub kuchennym blacie, małą łyżeczką starannie napełnić przygotowanym farszem. Owinąć plasterkami boczku, związać, ułożyć na pokrojonych jabłkach, podlać winem, piec 25 min w 190°C, sos wymieszać z resztą śmietanki i masła.

Czym jest Pstrąg w pieczarkach znaczenie w Słownik P .