Przepis na Pstrąg w
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W co to jest
Gotowanie Pstrąg w przyprawach w szpinakowym szlafroczku. Składniki do szpinaku - 3 cytryny - 4.

Jak ugotować Pstrąg w przyprawach w szpinakowym szlafroczku

Definicja PSTRĄG W PRZYPRAWACH W SZPINAKOWYM SZLAFROCZKU: Składniki: - 4 sprawione pstrągi - 12- 15 liści szpinaku - 3 cytryny - 4 pomidory - 10 dag obranych orzechów laskowych - 1 łyżka oleju do smażenia - 1 łyżeczka zmielonego kminku - 1 łyżeczka ziaren kolendry - 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru - 1/4 łyżeczki ostrej papryki - sól - 3 łyżki sosu sojowego - 1/2 szklanki białego wytrawnego wina (Sophia) - kordonek do związania Sposób przyrządzania: Orzechy rozgniatamy w moździerzu i mieszamy z przyprawami. Dwie cytryny kroimy w plasterki. Na umytych, wysuszonych liściach szpinaku układamy pstrągi. Posypujemy je niezbyt rozrzutnie przyprawami z orzechami i zawijamy w liście niczym w poły szlafroka. Przykrywamy plasterkami cytryny i obwiązujemy kordonkiem jak paczkę. Przekładamy pstrągi do żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem i polewamy sosem sojowym wymieszanym z winem i sokiem z cytryny. Posypujemy resztą przypraw i wstawiamy do nagrzanego uprzednio pieca (200 st. C) na 12 minut. Podajemy z pomidorem pokrojonym w ćwiartki.

Czym jest Pstrąg w przyprawach w znaczenie w Słownik P .