Jak ugotować Pstrąg w sezamie
Definicja PSTRĄG W SEZAMIE: Składniki: 4 sprawione pstrągi 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szklanki bulionu 2 łyżki soku z cytryny łyżka startego chrzanu jajko 4 łyżki ziaren sezamowych 6 łyżek oleju sól, pieprz Sposób wykonania: Masło stopić, wsypać łyżkę mąki, zasmażyć. Wlać bulion i mieszając zagotować. Dodać sok z cytryny i chrzan, gotować 10 minut na małym ogniu. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pstrągi umyć, natrzeć solą i pieprzem. Panierować w pozostałej mące, rozmąconym jajku i ziarnach sezamu. Olej rozgrzać na patelni. Ryby smażyć na średnim ogniu, po 4 minuty z każdej strony. Ryby podawać z sosem i gotowanymi ziemniakami.
Czym jest Pstrąg w sezamie znaczenie w Słownik P .