Przepis na Pstrąg w solnej
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W SOLNEJ co to jest
Gotowanie Pstrąg w solnej skorupie. Składniki do cytryna    •  2 łyżki masła    •  po 1/2 pęczka.

Jak ugotować Pstrąg w solnej skorupie

Definicja PSTRĄG W SOLNEJ SKORUPIE: Składniki •  pstrąg
  
•  2 kg grubej soli
  
•  cytryna
  
•  2 łyżki masła
  
•  po 1/2 pęczka natki pietruszki i koperku
  
•  pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Rybę wypatroszyć, nie skrobać, pozostawić ogon i głowę, opłukać i osuszyć. Do środka włożyć natkę pietruszki, koperek, plastry cytryny i masło, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
    
2.  Dno naczynia żaroodpornego wysypać warstwą soli grubości 2-3 cm, spryskać wodą, ułożyć rybę, przykryć równie grubym kopcem soli, całość mocno nawilżyć.
    
3.  Piec 25-30 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu odstawić na 5 minut. Skorupę soli rozbić młotkiem, oczyścić rybę z soli, obrać ze skóry i serwować gorącą na półmisku.

Czym jest Pstrąg w solnej skorupie znaczenie w Słownik P .