Przepis na Pstrąg w sosie
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W SOSIE co to jest
Gotowanie Pstrąg w sosie cytrynowym z jarzynami. Składniki do obranych ziemnieków, 300 g dowolnych.

Jak ugotować Pstrąg w sosie cytrynowym z jarzynami

Definicja PSTRĄG W SOSIE CYTRYNOWYM Z JARZYNAMI: Składniki: ok. 500 g filetów z pstrąga, 700 g obranych ziemnieków, 300 g dowolnych jarzyn (kalafior, brokóły, marchewka pokrojona w słupki, krążki pora, pieczarki, fasolka szparagowa), zioła do ryb, sól. Sos: 30 g masła, 1 żółtko, sok z 1 cytryny, 1 kostka rosołowa drobiowa, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Filety pstrąga natrzeć 1/2 łyżeczki soli i ziołami i ułożyć na górnej półce parowaru, na środkowej półce ułożyć jarzyny, na dolnej pokrojone ziemniaki i dusić wszystko na parze - czas 35 min. Przygotować sos. Do garnka wlać 700 ml wody i zagotować. Dodać wszystkie składniki sosu i dokładnie wymieszać. Wyjąć ryby, warzywa, ziemniaki na półmisek i posolić. Sosem polać ziemniaki i warzywa. Udekorować gałązką pietruszki i ćwiartką cytryny.

Czym jest Pstrąg w sosie cytrynowym z znaczenie w Słownik P .