Przepis na Pstrąg w sosie
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W SOSIE co to jest
Gotowanie Pstrąg w sosie jogurtowym. Składniki do 20 dag pomidorów z puszki    •  10 dag selera.

Jak ugotować Pstrąg w sosie jogurtowym

Definicja PSTRĄG W SOSIE JOGURTOWYM: Składniki •  2 pstrągi (każdy ok. 50 dag)
  
•  20 dag pomidorów z puszki
  
•  10 dag selera naciowego
  
•  po 5 dag marchwi, pora i dymki
  
•  2 łyżki oliwy
  
•  15 dag jogurtu naturalnego
  
•  ząbek czosnku
  
•  2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku
  
•  po strąku żółtej i zielonej papryki
  
•  pieprz, sól
   Etapy przygotowania 1.  Ryby wypatroszyć, umyć i osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa oczyścić, pokroić na małe kawałki, włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, smażyć 5 min, po czym zalać szklanką wody i dusić jeszcze 5 min. Przyprawić solą i pieprzem.
    
2.  Pomidory obrać ze skórki, ułożyć na warzywach wraz z rybą. Jogurt wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, polać rybę, posypać zieleniną. Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 220°C. Gotową potrawę udekorować krążkami papryki i zieleniną.

Czym jest Pstrąg w sosie jogurtowym znaczenie w Słownik P .