Przepis na Pstrąg w sosie
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W SOSIE co to jest
Gotowanie Pstrąg w sosie orzechowym. Składniki do filety z pstr?ga ( po ok. 175 g każdy) • 1/4.

Jak ugotować Pstrąg w sosie orzechowym

Definicja PSTRĄG W SOSIE ORZECHOWYM: Składniki:
• 2 łyżeczki oleju roślinnego
• 4 filety z pstr?ga ( po ok. 175 g każdy)
• 1/4 łyżeczki mielonej papryki
• 10 połówek orzechów włoskich
• 125 g różnych listków sałaty lub rukwi wodnej,
• Sos: 1 szalotka lub 2 cebulki dymki
• kilka gał?zek świeżego koperku
• lub listków selera naciowego
• 2 łyżki octu ryżowego
• lub octu z sherry
• 6 łyżek oleju z orzechów włoskich
• sół
• pieprz

Sposób wykonania:
Mocno rozgrzać grill. Przygotować sos: szalotkę obrać i drobno posiekać (lub dymkę) i włożyć do miseczki. Koperek albo li?cie selera umyć , osuszyć i posiekać. Dodać do reszty . Wlać ocet i olej z orzechów włoskich. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i odstawić. Blachę wysmarować połową oleju roślinnego. Położyć na niej pstr?ga skór? do dołu. Doprawić solą i papryką . Piec 5-8 minut po jednej stronie aż mięso ?ciemnieje w środku, a na brzegach będzie jasnobr?zowe.
Podczas pieczenia filetów podgrzać na małej patelni resztę oleju roślinnego. Ostrożnie podsmażyć na nim orzechy włoskie, cały czas potrz?sając i mieszając, aby się nie przypaliły. osączyć na papierowym ręczniku i grubo posiekać. Li?cie sałaty opłukać i osuszyć. Ułożyć na czterech talerzach. Położyć na nich pstr?gi. Zamieszać sos, polać nim ryby i posypać orzechami.

Czym jest Pstrąg w sosie orzechowym znaczenie w Słownik P .