Przepis na Pstrąg w sosie
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W SOSIE co to jest
Gotowanie Pstrąg w sosie owocowym. Składniki do czerwonego wytrawnego wina - 20 dag czerwonych.

Jak ugotować Pstrąg w sosie owocowym

Definicja PSTRĄG W SOSIE OWOCOWYM: Składniki: - 4 pstrągi - 3 łyżki masła - szklanka czerwonego wytrawnego wina - 20 dag czerwonych porzeczek (lub 2-3 łyżki galaretki porzeczkowej) - 5 dag rodzynek - łyżeczka cukru - 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu - łyżka soku z cytryny - sól - pieprz Wykonanie: Sprawione, umyte i osuszone ryby skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, przykryj i wstaw na 2-3 godziny do lodówki. Żaroodporny półmisek obficie wysmaruj masłem, ułóż na nim pstrągi, polej stopionym masłem, a potem wstaw do nagrzanego piekarnika i upiecz. Sparzone wrzątkiem rodzynki osącz na sicie i zalej w miseczce 2-3 łyżkami wina. W rondlu zagotuj wino z porzeczkami, cukrem i cynamonem, wywar przetrzyj przez sito, wymieszaj z rodzynkami i sosem tym polej ryby, przykryj je folią i zostaw w nagrzanym piekarniku na 4-5 minut.

Czym jest Pstrąg w sosie owocowym znaczenie w Słownik P .