Przepis na Pstrąg w sosie
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W SOSIE co to jest
Gotowanie Pstrąg w sosie śmietanowo - koperkowym. Składniki do ryb mąka do oprószenia sos:  .

Jak ugotować Pstrąg w sosie śmietanowo - koperkowym

Definicja PSTRĄG W SOSIE ŚMIETANOWO - KOPERKOWYM: Składniki filety ryby - około 80 dag przyprawa do ryb mąka do oprószenia
 
sos:
  
kubeczek śmietany 18%
  
ząbek czosnku
  
sól
  
pieprz
  
cytryna
  
2-3 pomidory
  
koperek Wykonanie Ryby oczyszczone z ości obsypujemy przyprawą do ryb i zostawiamy na jakiś czas. Potem obsypane lekko mąką osmażamy z obu stron i przekładamy do garnka. Robimy sos: w miseczce mieszamy śmietanę, wyciśnięty ząbek czosnku, sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny i całe mnóstwo posiekanego koperku. Lejemy to na ryby, na to kładziemy pokrojone w plastry 2-3 pomidory. Dusimy wszystko na malutkim ogniu ok. 15 minut.

Czym jest Pstrąg w sosie śmietanowo znaczenie w Słownik P .