Przepis na Pstrąg w zielonym
SKŁADNIKI DO PSTRĄG W co to jest
Gotowanie Pstrąg w zielonym sosie. Składniki do wywaru (po dwa ziarna ziela angielskiego, jałowca.

Jak ugotować Pstrąg w zielonym sosie

Definicja PSTRĄG W ZIELONYM SOSIE: Składniki 1 duży pstrąg 1 szklanka "korzennego" wywaru (po dwa ziarna ziela angielskiego, jałowca, pieprzu i goździków oraz listek laurowy) 1/3 łyżki majonezu sok z ćwiartki cytryny pół łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki liście zielonej sałaty Wykonanie Rybę oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Przygotować wywar z przypraw korzennych, posolić, wlać do rondla i doprowadzić do wrzenia. Gotować na bardzo małym ogniu przez 8 minut. Wyjąć ostrożnie łyżką cedzakową i ostudzić. Pstrąga podzielić na połówki, usunąć ości, ułożyć na liściach sałaty i polać majonezem uprzednio wymieszanym z posiekaną natką pietruszki.
 

Czym jest Pstrąg w zielonym sosie znaczenie w Słownik P .