Przepis na PSTRĄG WĘDZONY W
SKŁADNIKI DO PSTRĄG WĘDZONY W co to jest
Gotowanie PSTRĄG WĘDZONY W HERBACIE. Składniki do trzcinowego demerara 225 g suchej czarnej herbaty.

Jak ugotować PSTRĄG WĘDZONY W HERBACIE

Definicja PSTRĄG WĘDZONY W HERBACIE: Składniki: świeże pstrągi 225 g ryżu 225 g cukru trzcinowego demerara 225 g suchej czarnej herbaty oliwa z oliwek czarny pieprz sól Przygotowanie: Do miski wsypujemy ryż, cukier oraz herbatę. Starannie wszystko mieszamy. Bierzemy wok lub duży płaski garnek z pokrywką, wykładamy go folią aluminiową i bardzo mocno rozgrzewamy. Kiedy jest bardzo gorący, wsypujemy naszą mieszankę, która nie może dotykać ścianek garnka! Na mieszankę kładziemy drugi kawałek folii aluminiowej. Kiedy z garnka zaczyna unosić się dym, polewamy folię oliwą z oliwek. Teraz układamy pstrągi na folii. Solimy i oprószamy zmielonym czarnym pieprzem. Przykrywamy pokrywką i zostawiamy na mocnym ogniu przez ok. 12 minut. Podobnie wędzimy łososia - wystarczy ok. 8 minut. Kurczak czy kaczka będą potrzebowały ok. 15 minut.

Czym jest PSTRĄG WĘDZONY W HERBACIE znaczenie w Słownik P .