Jak ugotować Pstrąg z boczkiem i cytryną
Definicja PSTRĄG Z BOCZKIEM I CYTRYNĄ: Składniki 2 pstrągi 4- 6 plastrów wędzonego boczku 8 cienkich plasterków cytryny świeży koperek sól, pieprz oliwa lub olej Sposób wykonania: Pstrągi oczyścić, zostawiając głowy. Posmarować wewnątrz oliwą, a następnie oprószyć solą i pieprzem, również na wierzchu. Każdego pstrąga owinąć plastrami boczku, obłożyć plasterkami cytryny, posypać grubo krojonym koperkiem i włożyć w drucianą siatkę do grilowania.
Jeżeli nie macie siatek do ryb, możecie próbować upiec pstrągi owinięte w podziurawioną folię. Tak upieczona ryba świetnie smakuje sama albo z ziemniakami i surówką.
Czym jest Pstrąg z boczkiem i cytryną znaczenie w Słownik P .