Przepis na Pstrąg z migdałami
SKŁADNIKI DO PSTRĄG Z co to jest
Gotowanie Pstrąg z migdałami. Składniki do obieramy) olej ½ kostki masła 2 cytryny ½ l soku.

Jak ugotować Pstrąg z migdałami

Definicja PSTRĄG Z MIGDAŁAMI: Składniki 4 pstrągi 10 dag migdałów (parzymy i obieramy) olej ½ kostki masła 2 cytryny ½ l soku jabłkowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól czarny i biały pieprz Warzywko Sposób wykonania Wypatroszone pstrągi skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy solą i pieprzem i odstawiamy do lodówki na ok. 30 nim. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i smażymy pstrąg 3-5 min. z każdej strony. Na malej patelni rozgrzewamy trochę masła, dodajemy migdały. Smażymy na złoty kolor. W rondelku z mąki i soku jabłkowego robimy sos. Pstrągi przed podaniem polewamy sosem jabłkowym i masłem z migdałami. 

Czym jest Pstrąg z migdałami znaczenie w Słownik P .