Przepis na Pstrąg z
SKŁADNIKI DO PSTRĄG Z co to jest
Gotowanie Pstrąg z nadzieniem piernikowym. Składniki do 2 filety ok. 200g)    •  Piernik o małej.

Jak ugotować Pstrąg z nadzieniem piernikowym

Definicja PSTRĄG Z NADZIENIEM PIERNIKOWYM: Składniki •  Pstrąg filet - 10 filetów (1 porcja 2 filety ok. 200g)
  
•  Piernik o małej zawartości cukru - 200g
  
•  Szczypiorek - 1 pęczek
  
•  Limonka - 1szt
  
•  Sól morska, pieprz biały, masło
  
•  Cebula - 80g
  
•  Jałowiec ziarna - 25szt
  
•  Wino białe wytrawne - 300g
  
•  Masło klarowne - 50g
  
•  Ocet balsamiczny - 30g
  
•  Sól, pieprz biały
  
•  Cukier trzcinowy
  
•  Masło - 70g
  
•  Śmietana 30% - 300g
   Etapy przygotowania 1.  Przygotowanie: Pstrąga filet rozciąć w "książkę", ułożyć wzdłuż (rozciętego pstraga) piernik oraz szczypiorek, doprawić solą oraz pieprzem, skopić sokiem z limonki. Przykryć drugim filetem, również rozciętym i doprawionym jak poprzedni. Wstawić do lodówki na 20 minut. Gotowego pstrąga przekroić pod skosem na trzy kawałki. Usmażyć na maśle. Do smażenia używamy klarownego masła
    
2.  SOS: Cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle, dodać sól, pieprz, cukier oraz tłuczony jałowiec. Zalać octem balsamicznym i winem - odparować. Następnie dodać smak "spod" smażonego pstrąga, zalać śmietaną. Przed podaniem dodać świeżego masła.

Czym jest Pstrąg z nadzieniem znaczenie w Słownik P .