Przepis na Pstrąg z Navarry
SKŁADNIKI DO PSTRĄG Z NAVARRY co to jest
Gotowanie Pstrąg z Navarry. Składniki do dag szynki serrano- 1 ząbek czosnku- natka- olej lub oliwa.

Jak ugotować Pstrąg z Navarry

Definicja PSTRĄG Z NAVARRY: - 4 pstr?gi (po 25 dag każdy)
- 10 dag kurek
- 10 dag szynki serrano
- 1 ząbek czosnku
- natka
- olej lub oliwa
- 3 dag masła
- 1 cytryna
- m?ka
- sól

Oczy?ć pstr?gi, posyp je solą i skrop sokiem z cytryny. Odłóż na godzinę. Kurki oczy?ć i również skrop sokiem z cytryny. Szynkę pokrój w mał? kostkę lub w cienkie plasterki. Czosnek i natkę posiekaj, wymieszaj. Ryby osusz papierowym ręcznikiem, obtocz w m?ce. Usmaż na oleju, zdejmij z patelni i włóż do formy. Zabezpiecz przed wystygnięciem. Do oleju ze smażenia ryb dodaj masło, podsmaż kurki, natkę i czosnek (5 minut na małym ogniu). Dodaj szynkę, smaż jeszcze 2 minuty. Obłóż usmażone ryby i od razu podawaj.

Czym jest Pstrąg z Navarry znaczenie w Słownik P .