Jak ugotować Pstrąg z pomarańczami
Definicja PSTRĄG Z POMARAŃCZAMI: SKŁADNIKI: filet z pstrąga - pomarańcza - łyżeczka masła - sok z cytryny - sól, świeżo zmielony pieprz. WYKONANIE: 1. Oczyszczony filet z pstrąga oprósz solą i pieprzem, skrop cytryną i odstaw na kwadrans. 2. Pomarańczę wyszoruj i sparz wrzątkiem. Połowę pomarańczy pokrój w plastry, a z drugiej otrzyj skórkę i wyciśnij sok. 3. Żaroodporne naczynie wyłóż plastrami pomarańczy, a na nich połóż rybę, skrop ją sokiem pomarańczowym i posyp otartą skórką. Na wierzchu połóż plastry owoców i kawałeczki masła. 4. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut.
Czym jest Pstrąg z pomarańczami znaczenie w Słownik P .