Przepis na Pstrąg z sosem
SKŁADNIKI DO PSTRĄG Z SOSEM co to jest
Gotowanie Pstrąg z sosem cytrynowo-czosnkowym. Składniki do ga • Cytryny • Czosnek • Sól, pieprz •.

Jak ugotować Pstrąg z sosem cytrynowo-czosnkowym

Definicja PSTRĄG Z SOSEM CYTRYNOWO-CZOSNKOWYM: Składniki

• Pstragi patroszone lub filety z pstr?ga • Cytryny • Czosnek • Sól, pieprz • M?ka kukurydziana (może być zwykła też) • Olej słonecznikowy • Łyżka posiekanej natki pietruszki
Etapy przygotowania

1. Rybę można zrobić na grilu (bez mąki). W wersji domowej przyrz?dzamy następująco - rybę przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w m?ce i smażymy na złoty kolor. 2. Wyciskamy sok z cytryny (1 cytryna na 2 pstr?gi), dodajemy czosnek wyci?nięty - ilość w/g uznania (ja dodaje 2 ząbki na 1 cytrynę), pietruszkę, sół i pieprz. Mieszamy. Sos podajemy do stołu - każdy polewa swoją rybę.

Czym jest Pstrąg z sosem cytrynowo znaczenie w Słownik P .