Przepis na PSTRĄG Z SOSEM Z
SKŁADNIKI DO PSTRĄG Z SOSEM Z co to jest
Gotowanie PSTRĄG Z SOSEM Z MIĘTY, NATKI I KAPARÓW. Składniki do 7,5 ml) siekanej mięty mały pęczek.

Jak ugotować PSTRĄG Z SOSEM Z MIĘTY, NATKI I KAPARÓW

Definicja PSTRĄG Z SOSEM Z MIĘTY, NATKI I KAPARÓW: Składniki 2 pstrągi 50 ml wody 25 g masła ½ łyżki (7,5 ml) siekanej mięty mały pęczek szczypiorku 1 ½ łyżki (22,5 ml) posiekanej natki pietruszki 1 ½ łyżki (22,5 ml) kaparów w zalewie 3 filety anchois oleju 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki (2,5 ml) musztardy Dijon ½ łyżki (7,5 ml) soku z cytryny 1 łyżeczka (5 ml) mąki sól i pieprz Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do temperatury 200° C. Posolić pstrągi wewnątrz brzucha. Ułożyć w płaskiej brytfance i polać wodą. Na wierzchu ryb położyć połowę masła w małych kawałeczkach. Przykryć folią aluminiową i piec 25 minut. Kapary osączyć z zalewy i opłukać. Anchois osączyć z oleju. Posiekać grubo miętę, szczypiorek i natkę, dodać kapary, anchois i czosnek i wszystko razem posiekać. Przełożyć do miseczki i wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny. Resztę masła i mąkę wymieszać w małej miseczce na gładką pastę. Dodać posiekane dodatki i wymieszać, dodać musztardę i wymieszać, dodać sok z cytryny i wymieszać. Wyjąć pstrągi z pieca. Ryby odłożyć na bok, przykryć folią i trzymać w cieple. Brytfankę postawić na kuchence i zagotować sos pozostały z pieczenia. Dodać masło z mąką i dodatkami, wymieszać i chwilę pogotować. Rozłożyć pstrągi na talerzach i polać sosem. Udekorować natką.

Czym jest PSTRĄG Z SOSEM Z MIĘTY, NATKI znaczenie w Słownik P .