Jak ugotować Pstrąg z szynką po ardeńsku
Definicja PSTRĄG Z SZYNKĄ PO ARDEŃSKU: Składniki: 2 pstrągi 3 łyżki masła 1 mała cebula pokrojona w kostkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 - 4 posiekane plasterki szynki 1/2 szklanki białego wina 1/2 szklanki kremówki mąka sól, pieprz Sposób wykonania: Pstrągi wypatroszyć, oczyścić, zostawić głowę i ogon. Odciąć płetwy i usunąć kręgosłupy wraz z ośćmi. Ryby umyć, osuszyć, posolić, popierzyć i oprószyć mąką. Rozgrzać masło na patelni, usunąć pianę i usmażyć pstrągi. Zdjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Na patelni zeszklić cebulkę, dodać wino i podgrzewać, aż znacznie odparuje. Dodać śmietankę i podgrzewać sos, aż zgęstnieje. Dodać szynkę i natkę pietruszki. Doprawić. Gorące pstrągi polać sosem.
Czym jest Pstrąg z szynką po ardeńsku znaczenie w Słownik P .