Przepis na Pstrąg zapiekany w
SKŁADNIKI DO PSTRĄG ZAPIEKANY co to jest
Gotowanie Pstrąg zapiekany w sosie jogurtowym. Składniki do selera naciowego lub korzeniowego, po 5.

Jak ugotować Pstrąg zapiekany w sosie jogurtowym

Definicja PSTRĄG ZAPIEKANY W SOSIE JOGURTOWYM: Składniki: 2 pstrągi (po około 50 dag), 10 dag selera naciowego lub korzeniowego, po 5 dag marchwi, pora i dymki, 20 dag pomidorów (mrożonych), 5 dag masła, 1/4 l wytrawnego białego wina, 15 dag naturalnego jogurtu, ząbek czosnku, 2-3 łyżki posiekanych świeżych ziół (szczypiorek, natka, koperek), żółta papryka, sól, pieprz. Sposób przyrządzenia:
       
Zacznij od przygotowania ryb: wypatrosz je, umyj, osusz, posól i posyp pieprzem. Warzywa oczyść i pokrój na małe kawałki. Masło stop w żaroodpornym naczyniu, włóż warzywa i smaż na średnim ogniu przez 5 min. Teraz zalej je białym winem lub wodą i duś jeszcze 5 min. Na koniec przypraw solą i pieprzem. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Podzieli je na ćwiartki i ostrożnie usuń z nich pestki. Rybę i pomidory ułóż na warzywach. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, polej nim rybę, całość posyp ziołami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220° C i piecz 30 min. Paprykę umyj, wykrój gniazda nasienne, pokrój w krążki i obłóż nią rybę.

Czym jest Pstrąg zapiekany w sosie znaczenie w Słownik P .